«  <  Οκτώβριος 2016  >   »
Δευ Τρι Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Σπουδαστικός Σύλλογος Δίοδος Ψηφιακή Τηλεόραση για την Ακαδημαϊκή κοινότητα

Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ – Κρήτης.


 Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο 2013-14  και προέκυψε από τη συγχώνευση των Τμημάτων ΦΠ και ΒΙΟΘΕΚΑ σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα 104/2013 και στοχεύει τόσο στην ποιοτική εκπαίδευση Προπτυχιακών φοιτητών σε διάφορους κλάδους της Γεωπονικής Επιστήμης, όσο και με την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση περιφερειακών, εθνικών καθώς και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Παράλληλα  με τις προπτυχιακές σπουδές το Τμήμα προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού κυρίως  σε αποφοίτους του Τμήματος αλλά και άλλων  Γεωπονικών όσο και άλλων Τμημάτων συναφών επιστημών Παν/μίων και ΤΕΙ της χώρας. Επίσης στο Τμήμα εκπονούνται προγράμματα διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία με άλλα Παν/μιακά Ιδρύματα.

Το Τμήμα στοχεύει σε συνεχή βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει, ώστε οι απόφοιτοί του να διαθέτουν τα κατάλληλα ανταγωνιστικά προσόντα με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι ορίζοντες και οι δυνατότητες της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο κύκλοι Αναμόρφωσης Προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών  (1999 & 2008) και έχει  γίνει  το 2011 η  Εξωτερική Αξιολόγηση των δύο Τμημάτων από τα οποία προήλθε το νέο Τμήμα μέσω της Αρχής Διαπίστευσης της Ποιότητας Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) της οποίας τα συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά για την ποιότητα των σπουδών τους. Τα προσόντα των μελών ΕΠ είναι υψηλά και ερευνητικά τους ενδιαφέροντα και ενασχολήση ενισχύουν την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος  περιέχει  υποχρεωτικά μαθήματα κορμού για όλους τους φοιτητές, μαθήματα ειδικότητας των τριών κατευθύνσεων  (Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων) από το 5ο εξάμηνο και  μαθήματα  ελεύθερης επιλογής από  τους φοιτητές

 Στην ιστοσελίδα θα μπορέσετε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ-Κρήτης είτε αφορά διδακτική δραστηριότητα είτε ερευνητική. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

                                                  Ο Προϊστάμενος του Τμήματος


Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Κρήτης Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφήμων